Сертифікація HACCP
TÜV Thüringen Ukraine (ТЮФ Тюрінген Україна) проводить сертифікацію систем HACCP (ХАССП) в Україні згідно з міжнародним кодексом практичної діяльності Codex Alimentarius Commission.
Сертифікат HACCP підтверджує, що організація, яка веде діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, які ґрунтуються на принципах HACCP.
Система, побудована на принципах HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Ponts), є всесвітньо визнаною і найбільш ефективною системою аналізу ризиків та контролю небезпечних факторів у критичних точках для забезпечення безпечності продуктів харчування.
Про принципи НАССР
Принципи HACCP застосовуються до виробників сировини, напівфабрикатів і готової продукції, до постачальників упаковки, обладнання, харчових добавок, кормів, засобів для чищення, а також до операторів сфери послуг (готельно-ресторанний бізнес, торгівля, логістика та ін.).
Існує 7 принципів HACCP. На їх основі побудовано ISO 22000, FSSC 22000 та інші міжнародні стандарти з харчової безпеки.
- Принцип 1 – Ідентифікація та аналіз ризиків.
- Принцип 2 – Визначення критичних точок контролю (КТК).
- Принцип 3 – Встановлення критичних меж контролю параметрів у критичних точках.
- Принцип 4 – Моніторинг КТК.
- Принцип 5 – Встановлення коригуючих дій.
- Принцип 6 – Верифікація системи на відповідність плану HACCP.
- Принцип 7 – Ведення записів.
Переваги сертифікації систем НАССР
Сертифікувавши систему HACCP, організація тим самим отримує можливість заявити про те, що вона:
- дотримується встановлених міжнародних норм безпечності продуктів харчування;
- контролює якість своєї продукції та послуг;
- запобігає появі небезпечних факторів, що впливають на здоров'я людей.
Крім того, сертифікат HACCP – це:
- дотримання вимог місцевого законодавства;
- зростання довіри споживачів та бізнес-партнерів;
- економія коштів за рахунок зниження браку продукції;
- підвищення конкурентоспроможності та вихід на нові ринки збуту;
- демонстрація відповідального підходу та сприятливий вплив на імідж компанії.
Акредитація органу із сертифікації
Орган із сертифікації TÜV Thüringen e.V. (ТЮФ Тюрінген) акредитовано у галузі сертифікації систем менеджменту харчової безпечності акредитаційним органом Німеччини DAkkS (Deutschen Akkreditierungsstelle GmbH).
Під акредитацією розуміють процедуру офіційного підтвердження відповідності об'єкта встановленим критеріям.
DAkkS є національним органом з акредитації Федеративної Республіки Німеччина. Він проводить усі види акредитацій у Німеччині відповідно до постанови (ЄС) № 765/2008.
DAkkS є членом EA (Iternationalen Akkreditierungsorganizationen European Co-operation for Accreditation), IAF (International Accreditation Forum) - міжнародний форум з акредитації, ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) - міжнародна організація з акредитації лабораторій.
Членство DAkkS у згаданих організаціях забезпечує взаємне визнання сертифікатів, виданих органами сертифікації, акредитованими DAkkS.
Якщо у Вас виникли питання, пов'язані з проходженням процедури сертифікації HACCP, звертайтесь за телефоном +38(063) 169-67-12, електронною поштою або через форму зворотного зв'язку.
Для того, щоб отримати від нас комерційну пропозицію щодо сертифікації системи HACCP, завантажте анкету для розрахунку вартості сертифікації за HACCP і надішліть нам електронною поштою. Запит можна також зробити через електронну форму на сайті. Перейдіть до цієї форми, натиснувши «Замовити сертифікацію за HACCP».