Сертифікація HACCP

Сертифікація HACCP

TÜV Thüringen Ukraine (ТЮФ Тюрінген Україна) проводить сертифікацію систем HACCP (ХАССП) в Україні згідно з міжнародним кодексом практичної діяльності Codex Alimentarius Commission.

Сертифікат HACCP підтверджує, що організація, яка веде діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, які ґрунтуються на принципах HACCP.

Система, побудована на принципах HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Ponts), є всесвітньо визнаною і найбільш ефективною системою аналізу ризиків та контролю небезпечних факторів у критичних точках для забезпечення безпечності продуктів харчування.

Про принципи НАССР

Принципи HACCP застосовуються до виробників сировини, напівфабрикатів і готової продукції, до постачальників упаковки, обладнання, харчових добавок, кормів, засобів для чищення, а також до операторів сфери послуг (готельно-ресторанний бізнес, торгівля, логістика та ін.).

Існує 7 принципів HACCP. На їх основі побудовано ISO 22000, FSSC 22000 та інші міжнародні стандарти з харчової безпеки.

  • Принцип 1 – Ідентифікація та аналіз ризиків.
  • Принцип 2 – Визначення критичних точок контролю (КТК).
  • Принцип 3 – Встановлення критичних меж контролю параметрів у критичних точках.
  • Принцип 4 – Моніторинг КТК.
  • Принцип 5 – Встановлення коригуючих дій.
  • Принцип 6 – Верифікація системи на відповідність плану HACCP.
  • Принцип 7 – Ведення записів.
Сертифікація HACCP

Переваги сертифікації систем НАССР

Сертифікувавши систему HACCP, організація тим самим отримує можливість заявити про те, що вона:

  • дотримується встановлених міжнародних норм безпечності продуктів харчування;
  • контролює якість своєї продукції та послуг;
  • запобігає появі небезпечних факторів, що впливають на здоров'я людей.

Крім того, сертифікат HACCP – це:

  • дотримання вимог місцевого законодавства;
  • зростання довіри споживачів та бізнес-партнерів;
  • економія коштів за рахунок зниження браку продукції;
  • підвищення конкурентоспроможності та вихід на нові ринки збуту;
  • демонстрація відповідального підходу та сприятливий вплив на імідж компанії.

Акредитація органу із сертифікації

DAkkS (Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH) акредитація органу із сертифікації TÜV Thüringen e.V. за HACCP


Орган із сертифікації TÜV Thüringen e.V. (ТЮФ Тюрінген) акредитовано у галузі сертифікації систем менеджменту харчової безпечності акредитаційним органом Німеччини DAkkS (Deutschen Akkreditierungsstelle GmbH).

Під акредитацією розуміють процедуру офіційного підтвердження відповідності об'єкта встановленим критеріям.

DAkkS є національним органом з акредитації Федеративної Республіки Німеччина. Він проводить усі види акредитацій у Німеччині відповідно до постанови (ЄС) № 765/2008.

DAkkS є членом EA (Iternationalen Akkreditierungsorganizationen European Co-operation for Accreditation), IAF (International Accreditation Forum) - міжнародний форум з акредитації, ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) - міжнародна організація з акредитації лабораторій.

Членство DAkkS у згаданих організаціях забезпечує взаємне визнання сертифікатів, виданих органами сертифікації, акредитованими DAkkS.

Якщо у Вас виникли питання, пов'язані з проходженням процедури сертифікації HACCP, звертайтесь за телефоном +38(063) 169-67-12, електронною поштою або через форму зворотного зв'язку.

Для того, щоб отримати від нас комерційну пропозицію щодо сертифікації системи HACCP, завантажте анкету для розрахунку вартості сертифікації за HACCP і надішліть нам електронною поштою. Запит можна також зробити через електронну форму на сайті. Перейдіть до цієї форми, натиснувши «Замовити сертифікацію за HACCP».