Сертифікація ISO 22000

Сертифікація за ISO 22000

TÜV Thüringen Ukraine (ТЮФ Тюрінген Україна) проводить сертифікацію систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) в Україні на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 22000.

Ми видаємо сертифікати ISO 22000 встановленого міжнародного зразка з терміном дії 3 роки та акредитацією DAkkS (Німеччина). Перевірити актуальність виданих сертифікатів в Україні можна в нашому відкритому реєстрі сертифікатів на глобальному вебсайті TÜV Thüringen Group.

Трирічний цикл сертифікації СМБХП містить сертифікаційний аудит і два наглядових аудити. За бажанням замовника перед сертифікацією проводиться попередній аудит, а після закінчення терміну дії сертифікату – ресертифікаційний.

Про стандарт ISO 22000

ISO 22000 «Системи управління безпечністю харчової продукції. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу», – це стандарт Міжнародної організації зі стандартизації (ISO), який встановлює вимоги до системи управління безпечністю харчової продукції. Він призначений для управління ризиками, пов'язаними з потраплянням до харчових продуктів небезпечних фізичних, хімічних та біологічних контамінантів.

ISO 22000 (ІСО 22000) застосовується для побудови, впровадження і сертифікації систем менеджменту всіх організацій, які мають відношення до виробництва харчової продукції та поводження з нею на будь-яких етапах її життєвого циклу.

Стандарт підходить фермерським господарствам, заводам із переробки сировини та виробництву кінцевого продукту, постачальникам обладнання, пакувальних матеріалів, засобів для чищення, кормів, добрив, а також компаніям, що надають послуги у сфері громадського харчування, торгівлі, логістики та ін.

Сертифікація ISO 22000

В основі стандарту лежать принципи HACCP (Аналіз ризиків та критичні точки контролю) і так звані належні практики (Good Practice - GP), у різних сферах, наприклад: сільське господарство (GAP), тваринництво (GVP), виробництво (GMP), торгівля (GTP), гігієна (GHP) та ін.

СМБХП, побудовану відповідно до вимог ISO 22000, можна інтегрувати із системою менеджменту якості за стандартом ISO 9001.

Переваги сертифікації за ISO 22000

Дотримання положень стандарту ISO 22000 допоможе організації підвищити та стабільно підтримувати безпеку продукції/послуг, призведе до зниження кількості браку і псування продукції, дозволить знизити ризик виникнення скарг та рекламацій з боку споживачів і бізнес-партнерів.

Процедура сертифікації в рази збільшить користь застосування СМБХП. Сертифікат ISO 22000, виданий акредитованим органом із сертифікації, значно спростить процес реалізації продукції/послуг. Він потрібний для того, щоб компанія могла:

  • продемонструвати свою відповідність світовим стандартам щодо забезпечення безпечності харчових продуктів;
  • підвищити конкурентні позиції на ринку України та за кордоном;
  • довести виконання вимог місцевого законодавства щодо дотримання норм харчової безпеки;
  • сформувати репутацію виробника безпечної та якісної продукції.

Акредитація органу із сертифікації за стандартом ISO 22000

DAkkS (Deutsche Akkreditierungsstelle GmbH) акредитація органу із сертифікації TÜV Thüringen e.V. за стандартом ISO 22000


Орган із сертифікації TÜV Thüringen e.V. (ТЮФ Тюрінген) акредитовано в галузі сертифікації систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) акредитаційним органом Німеччини DAkkS (Deutschen Akkreditierungsstelle GmbH).

Під акредитацією розуміють процедуру офіційного підтвердження відповідності об'єкта встановленим критеріям.

DAkkS є національним органом з акредитації Федеративної Республіки Німеччина. Він проводить усі види акредитацій у Німеччині відповідно до постанови (ЄС) № 765/2008.

DAkkS є членом EA (Iternationalen Akkreditierungsorganizationen European Co-operation for Accreditation), IAF (International Accreditation Forum) - міжнародний форум з акредитації , ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) – міжнародна організація з акредитації лабораторій.

Членство DAkkS у згаданих організаціях забезпечує взаємне визнання сертифікатів за ISO 22000, виданих органами сертифікації, акредитованими DAkkS.

Якщо у Вас виникли питання, пов'язані з проходженням процедури сертифікації системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП), звертайтесь за телефоном +38(063) 169-67-12, електронною поштою або через форму зворотного зв'язку.

Для того щоб отримати від нас комерційну пропозицію щодо сертифікації системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП), завантажте анкету для розрахунку вартості сертифікації за стандартом ISO 22000 і надішліть нам електронною поштою. Запит можна також зробити через електронну форму на сайті. Перейдіть до цієї форми, натиснувши «Замовити сертифікацію за ISO 22000».