Зміни в Законодавстві України. Нормативно-правові акти для перевірок. Нові правила маркування харчових продуктів

Завдання курсу:

Ознайомити учасників курсу з вимогами та особливостями європейського законодавства, змінами в законодавстві України. Надати знання, необхідні для маркування харчового продукту, а також для підготовки до перевірок з боку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА).

Цільова аудиторія:

Внутрішні аудитори, керівники та фахівці підприємств, відповідальні за впровадження системи НАССР щодо вимог ISO 22000.

Вимоги до учасників:

Знання принципів НАССР, знайомство з базовими вимогами ISO 22000.

Короткий зміст:

  • Законодавство України щодо безпечності харчових продуктів:
    • аналіз ризиків;
    • план управління ризиками;
    • впровадження системи НАССР.
  • Обов'язкова інформація для споживача:
    • правила формулювання інформації;
    • визначення та формулювання мінімального терміну для вживання;
    • правила формування маркувального ярлика.
  • Підготовка підприємства до планових та позапланових перевірок ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ:
    • Акт перевірки;
    • відповіді на питання уніфікованого Акту перевірки;
    • аудит системи НАССР (першої, другої, третьої сторони).

Матеріали:

Комплект роздавальних матеріалів за тематикою курсу в друкованому та/або електронному форматі.

Тривалість курсу: 1 день.

Протягом дня передбачено дві кава-паузи та перерву на обід.

Сертифікат:

Учасники курсу отримують сертифікат про участь встановленого зразка в електронному та друкованому форматі.

Додаткова інформація:

Курс може бути проведено в закритому (корпоративному) форматі з виїздом викладача на підприємство. При цьому група учасників не може перевищувати 20 осіб.

Вартість участі та найближчі дати проведення курсу можна переглянути в розкладі курсів, який періодично оновлюється на нашому сайті.