Огляд та вимоги схеми сертифікації FSSC 22000
Завдання курсу:
Курс є основою для підготовки фахівців із систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) і є першим етапом у навчанні внутрішніх аудиторів. Він націлений на поглиблене вивчення та розвиток вміння інтерпретувати ключові акценти актуальної версії схеми сертифікації FSSC 22000, покликаний сформувати цілісне розуміння її вимог і ролі для бізнесу, забезпечити основні навички для реалізації схеми сертифікації на підприємстві.
Цільова аудиторія:
- персонал організацій, який планується задіяти в розробці, впровадженні та функціонуванні СМБХП;
- Нові співробітники з відповідальністю в діючій СМБХП організації;
- Майбутні внутрішні аудитори СМБХП;
- Фахівці, які бажають покращити свої професійні навички щодо виконання вимог FSSC 22000;
- Особи, зацікавлені у вивченні сучасних методів розвитку та вдосконалення бізнесу.
Вимоги до учасників:
Знайомство з базовими складовими схеми сертифікації FSSC 22000 та системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві.
Короткий зміст:
- Переваги застосування СМБХП. Стандартизація вимог до СМБХП підприємств на базі вимог міжнародного стандарту ISO 22000, принципів HACCP та Codex Alimentarius. Зв'язок із українським законодавством;
- Термінологія менеджменту безпечності харчових продуктів;
- Огляд актуальної версії стандарту ISO 22000. Ключові акценти:
- основні поняття;
- структура високого рівня;
- контекст організації та зацікавлені особи;
- підхід до ризиків, можливостей та цілей;
- компетентність, комунікації;
- планування та реалізація безпечної продукції, зокрема Програм попередніх умов та принципів HACCP, валідація, моніторинг та верифікація;
- Огляд актуальної версії схеми сертифікації FSSC 22000. Ключові акценти:
- схема FSSC 22000 для цілей сертифікації;
- сфера застосування FSSC 22000;
- сфера застосування сертифікатів;
- наглядові аудити без попередження;
- класифікація невідповідностей;
- аудити з FSSC 22000, проведені Фондом FSSC 22000.
- Розгляд вимог технічних специфікацій ISO 22002, зокрема відгуки та вилучення харчової продукції;
- Розгляд Додаткових вимог схеми сертифікації FSSC 22000, зокрема:
- захист харчової продукції;
- харчове шахрайство;
- управління алергенами;
- моніторинг навколишнього середовища.
Практична частина:
Курс включає практичні завдання для формування навичок із пройденого матеріалу. Розглядаються питання, що викликають труднощі під час виконання вимог стандарту.
Матеріали:
Комплект роздавальних матеріалів за тематикою курсу в друкованому та/або електронному форматі.
Тривалість курсу: 2 дні.
Протягом дня передбачено дві кава-паузи та перерву на обід.
Сертифікат:
Учасники курсу отримують сертифікат про участь встановленого зразка в електронному та друкованому форматі.
Додаткова інформація:
Курс може бути проведено в закритому (корпоративному) форматі з виїздом викладача на підприємство. При цьому група учасників не може перевищувати 20 осіб.
Вартість участі та найближчі дати проведення курсу можна переглянути в розкладі курсів, який періодично оновлюється на нашому сайті.
За довідками, будь ласка, звертайтесь до відділу навчання за телефоном +38(063) 169-67-12 або електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Зразок сертифіката:
Сертифікат про участь встановленого зразка курсу огляд та вимоги стандарту.