Огляд та вимоги схеми сертифікації FSSC 22000

Курс TÜV Thüringen Ukraine

Завдання курсу:

Курс є основою для підготовки фахівців із систем менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) і є першим етапом у навчанні внутрішніх аудиторів. Він націлений на поглиблене вивчення та розвиток вміння інтерпретувати ключові акценти актуальної версії схеми сертифікації FSSC 22000, покликаний сформувати цілісне розуміння її вимог і ролі для бізнесу, забезпечити основні навички для реалізації схеми сертифікації на підприємстві.

Цільова аудиторія:

  • персонал організацій, який планується задіяти в розробці, впровадженні та функціонуванні СМБХП;
  • Нові співробітники з відповідальністю в діючій СМБХП організації;
  • Майбутні внутрішні аудитори СМБХП;
  • Фахівці, які бажають покращити свої професійні навички щодо виконання вимог FSSC 22000;
  • Особи, зацікавлені у вивченні сучасних методів розвитку та вдосконалення бізнесу.

Вимоги до учасників:

Знайомство з базовими складовими схеми сертифікації FSSC 22000 та системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємстві.

Короткий зміст:

  • Переваги застосування СМБХП. Стандартизація вимог до СМБХП підприємств на базі вимог міжнародного стандарту ISO 22000, принципів HACCP та Codex Alimentarius. Зв'язок із українським законодавством;
  • Термінологія менеджменту безпечності харчових продуктів;
  • Огляд актуальної версії стандарту ISO 22000. Ключові акценти:
    • основні поняття;
    • структура високого рівня;
    • контекст організації та зацікавлені особи;
    • підхід до ризиків, можливостей та цілей;
    • компетентність, комунікації;
    • планування та реалізація безпечної продукції, зокрема Програм попередніх умов та принципів HACCP, валідація, моніторинг та верифікація;
  • Огляд актуальної версії схеми сертифікації FSSC 22000. Ключові акценти:
    • схема FSSC 22000 для цілей сертифікації;
    • сфера застосування FSSC 22000;
    • сфера застосування сертифікатів;
    • наглядові аудити без попередження;
    • класифікація невідповідностей;
    • аудити з FSSC 22000, проведені Фондом FSSC 22000.
  • Розгляд вимог технічних специфікацій ISO 22002, зокрема відгуки та вилучення харчової продукції;
  • Розгляд Додаткових вимог схеми сертифікації FSSC 22000, зокрема:
    • захист харчової продукції;
    • харчове шахрайство;
    • управління алергенами;
    • моніторинг навколишнього середовища.

Практична частина:

Курс включає практичні завдання для формування навичок із пройденого матеріалу. Розглядаються питання, що викликають труднощі під час виконання вимог стандарту.

Матеріали:

Комплект роздавальних матеріалів за тематикою курсу в друкованому та/або електронному форматі.

Тривалість курсу: 2 дні.

Протягом дня передбачено дві кава-паузи та перерву на обід.

Сертифікат:

Учасники курсу отримують сертифікат про участь встановленого зразка в електронному та друкованому форматі.

Додаткова інформація:

Курс може бути проведено в закритому (корпоративному) форматі з виїздом викладача на підприємство. При цьому група учасників не може перевищувати 20 осіб.

Вартість участі та найближчі дати проведення курсу можна переглянути в розкладі курсів, який періодично оновлюється на нашому сайті.


Зразок сертифіката:

Сертифікат про участь встановленого зразка курсу огляд та вимоги стандарту

Сертифікат про участь встановленого зразка курсу огляд та вимоги стандарту.